Bänkad

Kategori: Allmänt

Sitter bänkad i soffan för en helkväll framför tv:n i matens tecken. Först Kockarnas Kamp och sen Hela Sverige bakar. Jihu! Myspys.
P.S Jag är gladare än jag ser ut på bilden, ville bara se lite cool ut ok?
 

.

Kategori: Allmänt

Vår lägenhet är som en arbetsplats, två killar står på min balkong med en såndär cementborr och hackar sig igenom. Mitt te hoppar runt på bordet, hela soffan skakar och jag känner att det kanske är lika bra att åka in och jobba ett par timmar...
Känns lite oskönt att ligga i långkallingar, pilla sig i naveln och spela tv-spel när man har publik.
Just sayin'

Fiskgryta

Kategori: Mat

Jag bestämde mig för att laga fiskgryta till middag idag! Har aldrig gjort det förut och var sugen på något "grytigt", den blev supergod och gick snabbt att göra, så jag tänkte att jag kunde dela receptet med den som vågar prova.
Sharing is caring!
P.S När jag lagar mat så mäter jag mainte så jättenoga så krydda tills det blir gott helt enkelt!
 
Ingredienser:
400g Vit fisk
1 Gul lök
2 Morötter
2 Vitlöksklyftor
10 Cocktailtomater
½ Röd chili
Tomatpuré
Fiskbuljong
Vitt matlagningsvin
Grädde
Creme fraiche
Vatten
Salt
Vitpeppar
Örtiga kryddor efter smak
 
Gör såhär:
Hacka lök, morötter, vitlök och chili och stek i en gryta tills löken börjar svettas.
Peppra, salta och krydda litegrann.
Häll i en ordentlig skvätt matlagningsvin och en klutt tomatpuré.
Vänd i en burk creme fraiche (2 dl), häll i 2 dl vatten, fiskbuljong och en 1-2 dl grädde och låt koka ihop en stund.
Smaka av och krydda mer om det behövs.
Skär fisken i småbitar, dela cocktailtomaterna och vänd ner i grytan.
Låt puttra i ca 10 minuter och servera med ris! Klartt!
 
 

Drömmen om en fralla...

Kategori: Drömmar

... började mer som ett skämt (seriöst innerst inne.) Snackade med August om att jag ville skaffa hund och han tyckte inte alls det lät som någon bra idé; "För mycket ansvar" sa han. Och då började jag tänka, men var det inte det jag ville? Ansvar och att lägga ner mycket tid och kärlek på någonting mer än min pojkvän?
 
Jag pratade med mamma och hon tyckte att det lät som en underbart fin idé och började genast googla och tipsa om raser hon trodde skulle passa mig. Och helt plötsligt var den där på skärmen : fransk bulldogg
VAFAN EN GREMLIN!? tänkte jag och skrattade lite... neeeej det är en sådan där hund som ser ut som de sprungit in i en vägg jättehårt.. skit på snöret osv osv. Fast sen började jag läsa om rasen och tyckte de verkade vara världens charmigaste hundar, och på alla bloggar och hemsidor jag hittade verkade det som att folk fullkomligt förälskat sig i sina "frallor".
 
När jag sen hade träffat några olika frallor så var jag helt SÅLD. Det var kärlek vid första ögonkastet, de var verkligen så mysiga som folk sagt. Fulsöta, pussvänliga, buffliga och så hiiiiiiimla charmiga. Det spelade ingen roll att jag var en främling på kenneln, jag fick lika mycket kärlek av hundarna som om jag hade känt dem flera år.
 
Så nu väntar jag på min alldeles egna frallapojke, som förhoppningsvis kommer flytta in hos oss i vinter... Fast han inte ens är född ännu :) Och ja, man kan väl säga att jag längtar ganska så jävla mycket. Har läst massa böcker, scannat hela internet efter info och känner mig så förberedd och taggad som man kan bli på en liten tjockis som bajsar och kissar överallt.
 
I slutet på den här veckan kanske han föds, kanske kanske kanske... Håller alla tummar, tänder och tår nu.

Trög tisdag

Kategori: Allmänt

Oj vad förbannad jag var imorse när jag vaknade, hahah det var som att vakna av en bitchslap. Fast istället var det en jävla slagborr som lät som att den var påväg in genom sovrumsväggen. WTF.
Har suttit och pluggat hela dagen och det går så seeeeeegt. Har jobbat med en räkneuppgift i typ 3 timmar för jag har någon slags sifferdyslexi känns det som. Fattar ingenting när det gäller matte så måste läsa om och provräkna typ 68 gånger.
Så nu har jag skickat in ett svar som jag inte ens tror är rätt... Men så är det. Då får det fan vara fel känner jag.
Visste att det skulle bli krångel när vi kom till den här delen i företagsekonomi... Kalkylering. Blä.
 
Jag är sjukt sugen på att baka någonting eller laga en riktigt god middag till ikväll när August kommer hem. Fantasin är väl inte på topp bara så ska kolla om jag hittar nått jag är sugen på i affären sen, ska gå och hämta ut min hälsoväst som har kommit! Wey!
Lön idag också! Wey!

Arg morgon

Kategori: Allmänt

Ååå så himla irriterad! Jag hatar att bli väckt... Speciellt av en slagborr!
Prick kl 7 började fasadkillarna borra sig igenom hela jävla väggen och jag vill bara skjuta nån.

Ramen

Kategori: Mat

 
 
 
 

Var på en lite mini-dejt ikväll med the love of my life. Och herreguuuud vad gott det var! Så oväntat och höstmysigt - som en soppa fast med massa goda överraskningar. Rekomenderar alla som inte ätit detta tidigare att pröva. Speciellt med någon man tycker om :) Härlig måndagkväll!
 

Lägesrapport

Kategori: Allmänt

Wow. Dom har rest upp värsta ställningen här utanför och håller på att byta fasaden på hela fastigheten... Ja, det känns som att jag håller på att bli döv. Jag kan inte lyssna på musik, tv eller duscha utan att det känns som att någon glor på en så då blir det väl till att plugga. KUL!
 
Idag mår jag bättre, så ikväll ska jag och August iväg och käka ramen. Coolt! Jag har liksom aldrig käkat riktig ramen nudelsoppa förut, så det ska bli spännande. Hoppas det är gött och att man kan välja till massa goda tillbehör. Woooouuuoo.

Mätt

Kategori: Allmänt

Har lyckats bli någorlunda frisk och hade söndagsmys ikväll med min boyfriend. Vårrullar + salmon yaki + ben & jerrys ligger och trängs i magen och jag är så jäkla määäätt så det känns som att jag ska gå i bitar!
Imorgon blir det massa plugg, måste komma ikapp från förra veckan igen...
Ha en go vecka alla ni kära!

Sjukling

Kategori: Allmänt

Bläää asså är det inte typiskt att man ska bli sjuk så fort hösten knackar på dörren?
August har varit hemma från jobbet hela veckan och nu när han börjar må bättre så mår jag piss.
Dags att maxa med te och hotwings som vi köpte igårkväll innan jag blev dålig... Wööööw.

TV

Kategori: Allmänt

Har haft en riktig TV-kväll här hemma. Började titta på Ung och bortskämd för några dagar sen på svtplay och tycker att det är både fascinerande och motbjudande på samma gång. Jag kan liksom inte fatta hur föräldrar tänker som ger sina ungdomar 10 lax i månaden att bränna på oviktiga saker som kläder och smink?! WTF!
En kille är liksom lika gammal som mig och hans pappa brer hans mackor!? Man ba wööööött?
 
Men, men det är kul att se att vissa av ungdomarna börjar förändras till det bättre. Det ger mig hopp om mänskligheten.
Någon som inte ger mig hopp om mänskligheten är fan Gunilla i Hollywoodfruar, vilken vidrig människa! Hon verkar ju helt pajad i huvudet. Bär omkring på sin katt mitt i LA utan koppel eller halsband och snubblar runt och spottar och fräser på folk. Hata.
 

Beställd!

Kategori: Allmänt

Nu har jag beställt hem en hälsoväst level 2. Ska ha den på jobbet tänkte jag till att börja med, ska bli intressant att se om det blir någon markant skillnad på min hållning. Ska ta en före och efterbild kanske !? :)

Ljuvliga måndag

Kategori: Allmänt

Idag hade jag en heldag med min skånska tös Matilda. Vi bestämde oss för att mötas vid Stadsteatern som skulle ha utförsäljning av sina kostymer. När vi kom dit så var det helt utplockat (typ bara randiga finskjortor kvar) så vi bestämde oss snabbt för att dra vidare, det blev ikea.
 
Det är något konstigt som händer med mig när jag kommer in genom snurrdörrarna på ikea. Det luktar kanelbulle, det är massa färgglada grejer överallt och jag blir helt glad i hela ansiktet:  :)))
Sköna härliga shoppingberoendekänsla! ikea vet verkligen hur dom ska få en hooked från första stund.
 
Hade inget speciellt jag skulle handla idag så det blev lite snygga kort gjorda av Matt Dinniman för ikea. Upp på väggen mä er!
 

Att nå sina mål

Kategori: Tips

Jag vet själv hur det känns när motivationen tryter, när allting som man vill uppnå och göra känns så långt bort... Så därför tänkte jag dela med mig av en lista med tips. 6 punkter som ni kan använda för att nå era mål lite lättare! Fiffigt va?

1. Tänk ofta och mycket på det du vill ha/uppnå, dagdröm gärna om hur det kommer vara när du har nått ditt mål. Om du gör det så peppar du dig själv och din hjärna och kommer undermedvetet välja och arbeta så att du når dit du vill.

2. Berätta för någon (eller många!) om ditt mål. Då får du automatiskt pepp och feedback samtidigt som målet känns närmre och mer genomförbart. T.ex så berättade jag för min mamma och mina lillebröder att jag skulle skaffa hund efter att jag verkligen, verkligen bestämt mig. Och vips! Lillebror är eld och lågor över att få bli framtida lillhusse och mamma hjälpte mig att planera hur jag skulle lägga upp min tid så jag får mycket fritid och ensamtid med valpen sen.

3. Man pratar ofta om delmål. Och det är sant, man blir mer peppad om man klarar av typ 12 delmål på väg mot sitt stora mål. Det handlar om att lägga ribban lite lägre, sånt som jag har väldigt svårt med... ehrm. Om vi säger att ditt mål är att få skriva och publicera en bok så finns det ju MASSOR av små mål som du kan uppnå på vägen. Ett första mål kan vara något så enkelt som att komma på vad din bok ska handla om. Efter det ska det skrivas, renskrivas, kommas på en titel, ringas till olika förlag och kanske tillslut publiceras. Slutmålet blir som sagt lite större och lite bättre om man har kul på vägen också och har nått sina delmål! Jag brukar försöka komma på så många delmål som möjligt (ännu mer att fira!). Ringa ett viktigt samtal kan till exempel vara ett delmål för mig, på så sätt känns det som att bara jag har klarat av att ringa ett futtigt samtal en dag så har jag ändå kommit närmare min dröm.

4. Umgås med vänner som får dig på bra humör och som alltid stöttar och aldrig ser ner på dina idéer och planer.

5.
Skriv ner dina mål och delmål tydligt i en liten bok, dagbok eller almanacka, när du känner att motivationen tryter så är det bara att ta fram det du skrivit och beskåda att du faktiskt kommit en bra bit påväg (!) eller så kan du läsa vad ditt nästa delmål är och bryta ner den i mindre "delar" om du kan - så att den faktiskt blir gjord.

6.
Glöm för guds skull inte att ha kul på vägen, och att sätta mål som känns uppnåbara, allting känns ju så mycket bättre om man vet att man har en ärlig chans att lyckas! Visst?

Teatime

Kategori: Allmänt

Ledig idag! Tjuhu! Plugg står på schemat... Läser just nu ett kapitel om marknadsföring och strategier, det är ju intressant som fasen men jag har så jäkla svårt att fokusera. Helt plötsligt finns det 114 andra saker man vill/kan göra istället, så nu har jag gjort lite te för att komma till rooooo. Heja.

Hälsoväst

Kategori: Allmänt

Jag är rätt lång, inte jättelång men tillräckligt för att ha skaffat mig en riktigt dålig hållning. Jag är 22 år och kan fortfarande inte gå i klackar. Detta eftersom jag känner mig som 2,20 då och som världens rangligaste, klumpigaste tjej.

Jag står ju väldigt mycket på jobbet och sjunker lätt ihop under dagen, folk säger alltid "MEN STRÄCK PÅ DÄ!" och jag har verkligen försökt sträcka på mig men det gåååååår inte när man inte har några ryggmuskler.
Därför har jag nu tänkt införskaffa en sån här:
 
 
Är det någon av er kära läsare som har testat? Eller känner någon som har?
Hittills verkar det jag läst om den hittills vara väldigt positivt och man ska tydligen känna av en skillnad redan efter några veckor... Västen hjälper ju typ till att sträcka ut bröstet och på så sätt får man även bättre andning.
Hm.. dyr men värt?

Teknikens under

Kategori: Allmänt

Av någon konstig anledning ser jag att mina mobilinlägg blir i ett mindre typsnitt... Underligt!
Orkar inte sitta och redigera om dem i efterhand heller så nu ser ni i alla fall skillnad på när jag skriver från mobilen och datorn... kan ju vara bra att veta? :)))

Ketchup Catch up

Kategori: Allmänt

Wow, det är myyyycket som händer just nu, mycket som ska fixas och styras upp. Bloggen hamnade lite i skymundan några dagar men I AM BACK!

På loppisen i helgen sålde vi iväg nästan alla våra saker förutom kläderna, helt sjukt! Vi orkade inte hålla på att kånka hem saker igen så vi skänkte allt vi inte fick sålt till Röda Korset. Alles gut!

Idag har jag pluggat hela förmiddagen och nu ska jag iväg och träna med mami. Behöver bli av med lite aggressioner känner jag... Hääh häää hä.

2km loppis!

Kategori: Allmänt

Godmorgon world!
Har precis vaknat och mina ögon känns som en ögonsjuk katts men jag är glaaaad ändå... För idag är det loppis på min gata i staaaan!
2km underbar, annorlunda och fullsmockad loppis. Förra året var jag bara här och köpte massa fina grejer men eftersom vi BOR på denna fantastiska gata nu så ska vi även sälja massa saker idag :))))

Nu ska jag upp och göra i ordning en bacon-ägg-pannkaks-frukost till min familia som kommer snart. Tjing!

5 Snabba

Kategori: Allmänt

När ingen ser eller hör mig... går jag runt och pratar engelska med mig själv som om jag vore med i en hollywoodfilm. Antingen det eller så utforskar jag hur många olika fis-och rapljud jag kan.
Jag går aldrig hemifrån utan... min iphone som har gjort mig helt galet beroende av att veta vad folk gör 24/7 och mina hemnycklar, därför... det skulle bara bli jobbigt.
Min blogg heter som den gör för att jag... tycker om boken Shanghai Baby och tyckte att "jatammefan vad coolt att ha med baby i namnet!" Inte alls fjortis. Nej.
Om jag vågade skulle jag... spela poker på nätet.
Om tio år kommer jag att... jobba med något jag älskar och ha framtiden säkrad med några mille på banken. Viktigast är att jag har min frihet, att jag inte känner mig låst någonstans.

Krisp

Kategori: Allmänt

Det är en sådär kall, lite krispig höstluft ute idag. Härligt!
Jag förstår inte hur folk inte kan gilla hösten? Eller bli deppiga av den? Jag blir snarare deppig när det är vinter fast ändå inte, när slasket ligger som ett kladd över hela marken och det är kallt och blåsigt och blött. Nä fy fasen...
Idag står jobb på agendan, stängning, men först - gröt! Yum.



Stoppar du in handen i barnvagnen hugger jag fan av den!

Kategori: Allmänt

Hamnade av någon underlig, oförklarlig anledning mitt i en diskussion på facebook om huruvida det är okej eller inte att främmande folk stoppar ner både händer och hela huvudet i barnvagnen för att gosa med någon annans nyfödda bebbe.
 
NEJ NEJ NEJ! Säger jag, det finns väl inget värre än folk som snabbt som attan sträcker fram smutsiga händer och klappar ens unge på kinden, eller benet, eller var som helst!?
Någon skrev att det var väl fint att små människor sätter igång så många positiva reaktioner hos vuxna, men till positiv reaktion tycker inte jag det räknas att börja kladda en nykläckt, känslig bebis i ansiktet utan lov.
 
Jag hade blivit GALEN om någon gjorde så på min unge! Jag tycker att det är en förälders ansvar att skydda sitt barn och dennes integritet, speciellt när de är helt oförmögna att göra detta på egen hand. Visst får man gärna fälla en gullig kommentar eller åååh:a lite och le mot bebisen men man måste faktiskt inte dit och kladda också.
Som en annan tjej kommenterade: "Folk blir glada av att klämma på tuttar, men det är fortfarande inte okej att tafsa på främlingar."
 
Vad tycker ni? Bra eller bajs att främmande folk ska gosa med bebisar?

Få saker gjorda!

Kategori: Tips

Jag skulle vilja påstå att jag är okrönt drottning i världen "Tar det sen" och mästare på att skjuta upp saker och ting. Oftast viktiga grejer - saker som jag VET måste göras men.. helt plötsligt gick det nått roligt på tv, jag kom på att jag ville rita lite, äta lite, läsa lite eller bara undvika att göra det viktiga. Och så går dagarna och helt plötsligt SKA verkligen den där grejen vara gjord om bara några timmar, den grejen som man haft flera veckor på sig att göra. Näääee vad stressigt...
Så nu mina små korvar kommer mina bästa tips på hur du undviker att skjuta upp saker:

1. Skriv listor
Jag skulle även vilja påstå att jag även är listornas mästare. Jag ÄLSKAR listor och jag blir glad som en liten unge när jag kan stryka saker och ting ur världen - bara det är en belöning i sig! Att skriva en lista på saker som man ska göra är sjukt bra, då får du snabbt en översikt över det viktigaste och i vilken ordning det måste göras. Så fort du kommer på någonting som ska göras, skriv ner det! Inget är för stort eller smått.

2. Dela upp
Du börjar som sagt med att skriva upp en sak du måste göra. Men om du vill ta det till nästa nivå (som moi) så delar du även upp den stora grejen i mindre delar.
Ett exempel: På min lista står det storstäda. Bara för att få stryka ännu mer från min lista så ser den ut såhär:
STORSTÄDA
- Dammsuga
- Diska
- Torka bordet
- Torka golven
- Ta ut sopor
På det här sättet får du en bättre överblick på exakt vad det är du behöver göra för att bli klar med storstädningen och dessutom får du stryyyyka mer på listan! Toppen!

3. Belöna dig själv
Om det känns extra motigt att ta tag i någonting så bestäm att när du är helt klar med ditt lilla mission så köper du glass till dig själv och firar! Eller spelar lite tv-spel eller tar sovmorgon nästa dag eller går ut och dricker drinkar med din kompis på kvällen. Välj nått som just du tycker är roligt, gott eller skönt som en liten belöning för att du var så grym och gjorde klart någonting viktigt.

4. Ta det lugnt
Stressa inte ihjäl dig, gör någonting varje dag istället för massor sista dagen!
 
Lätt som en plätt va? Så sätt igång och börja fila på din alldeles egen to-do-list nu! Seså.

Produktiv

Kategori: Allmänt

Har hunnit äta grötfrukost, plugga, dra igång bloggen och tvätta dömycket tvätt innan klockan ens slagit 12... Nöjd tjej.

 

 

 

 

Presentation

Kategori: Ego

Hej alla!
 
Tänkte få en så bra start på bloggen som möjligt och vad passar då bättre än en liten snabb genomgång av moi?
Jag är då Malin, 22 årig tjej/flicka/qvinna uppvuxen i Stockholmsområdet och nu bosatt på röda linjen tillsammans med min pojkvää ... har alltid tyckt pojkvän är det konstigaste ordet så jag kallar honom bara pöjk from now on... i alla fall - tillsammans med min pöjk. Nu till hösten/vintern kommer vi få tillökning i lillfamiljen av en fransk bulldogg som inte ens är född än (därför går jag inte in så noga på det just nu utan i ett senare inlägg.) Men spännande är det!
 
Jag jobbar deltid i butik som säljare och pluggar företagsekonomi halvtid på distans. Utöver det så är jag och min kära mor i full gång med att starta upp ett företag som förhoppningsvis kommer vara igång nästa sommar. Detta är något jag tycker är grymt kul så det kommer ni få läsa en hel del om!
 
Kort sag kommer bloggen handla mycket om frallor, plugg, hur man startar företag och en heeeeel massa vardagligheter!
 
Saker jag inte älskar:
 - Säga nej
 - Fickparkera
 - Storstäda

Saker jag älskar:
 - Efterrätter
 - Tv-spel
 - Animerad film
 - Bulldogs
 - Skriva
 - Surf/skejtkulturen



Follow @moollymay